Українська Греко-Католицька Церква
в Росії

Катихизм
Головна
 
 
 
 
Наші блаженні
 
 
 
Духовні науки
 
Гостьова
 
Пишіть нам

Сотворення видимого світу

Більше уваги присвячує Святе Письмо розповіді про створення видимого світу. Крім загального ствердження: “В началі, тобто на початку часу, сотворив Бог небо і землю, то значить – всесвіт, вселенну”, знаходимо в цій першій книзі Святого Письма відповідь на питання про походження всього того, що його спостерігаємо в своєму безпосередньому оточенні та що постійно, упродовж довгих століть і тисячоліть відкриває людина в цілій природі, розгадуючи поступово одну її таємницю за другою.

Усе те Господь Бог сотворив, в усе те Він поклав Свої закони, все те Він спорядив незбагненними силами. Все те сотворене одним Божим творчим актом находиться в бутті й керується законами, що виникли з праджерела Божої неперевершеної Мудрости. І світло, і чергування дня з ніччю, і недосяжний небозвід, і моря-води, і суха земля-континенти, і трави, зілля і дерева, якими земля зодягається, і далекі світила на небозводі, сонце, місяць і зорі; і незліченні сотворіння в водах, риби, і птиці в небесних просторах, і все, що тільки живе на землі. Словом – не існує нічого, що не вийшло б з творчих Божих рук і не носило б на свому бутті печаті Творця-Бога.

Творчий Божий акт, яким всесвіт покликаний до буття, триває далі та триватиме до кінця віку, бо Бог є повнотою буття і життя, й тому постійно підтримує у бутті та в житті все, що сотворив, без уваги на те, які процеси, переміни та переображення відбуваються у видимому сотвореному світі.

Хто сотворив небо і землю?

Небо і землю та все, що на небі і на землі, сотворив Господь Бог. Тому називаємо Бога Творцем неба і землі.

Як сотворив Господь Бог небо і землю?

Господь Бог сотворив небо і землю Своїм всемогутнім словом. Він сказав: “Нехай так буде” – і так сталося.

Що значить “сотворити”?

“Сотворити” – це значить зробити щось з нічого. Таке може вчинити тільки всемогутній Бог.

Навіщо сотворив Господь Бог світ?

Господь Бог сотворив світ для свого прославлення в сотворіннях та для добра самих сотворінь.

 

   
| Головна | Наші парафії | Наші новини | Наші блаженні | Катихизм| Молитовник | Духовні науки | Гостьова | Пишіть нам |
 
Hosted by uCoz